Om Hi&Ho Music

Mångårig erfarenhet, engagemang och kvalitet

Bakom företaget Hi&Ho Music står musikern och multiinstrumentalisten, ljud- och ljusteknikern Jan Sjöberg.

Företaget har funnits sedan 1989 och har genom åren samlat på sig komplett utrustning, ett starkt kontaktnät och bred teknisk och praktisk kompetens.

Vare sig det gäller stora eller små event, i Sverige eller utomlands, erbjuder Hi&Ho Music engagemang och kvalitet.

Idag är Jan bl a teknisk konsult på Fridhems folkhögskola och
en av Stefan & Kims flitigt anlitade tekniker.

Under Stefan & Kims internationella turnéer och företagsshower, designar och sätter han både ljud och ljus, medverkar som musiker och står för en del musikaliska arrangemang.

Sedan Jan som fjortonåring började sjunga och spela bas i ett dansband från födelseorten Marmorbyn har han försörjt sig på musiken. Snart var han med i ett större dansband, en kammarkör och ett rockband i Katrineholm. Som gitarrist i bandet ”Hazard” turnerade han över hela Sverige. Och med det senare bandet ”Little Erland and the Bamaloos” har han spelat på gator och torg över hela Europa.

Parallellt med musiken har han alltid haft en fascination för tekniska prylar, sladdar, lampor, datorer och annan elektronik, vilket gett honom en skarp förmåga att laga saker och hitta praktiska och tekniska lösningar inom det mesta. Första  jobbet som ljudtekniker fick han tidigt 80-tal, då han åkte på turné med Mats Jonstams och Staffan Hellstrands band ”Dimmornas bro”.

Efter avslutad el- och teleutbildning på fyraårigt tekniskt gymnasium i Katrineholm, flyttade Jan till Skåne för att gå musiklinjen på Fridhems folkhögskola, varpå han fick jobb som teatermusiker på Studioteatern i Malmö. Där medverkade han i flera, än idag omtalade, uppsättningar av musikaler, såsom Cabaret, West Side Story, Zorba och Candide. Om kvällarna drev samma musiker en rockklubb med minst sagt originella och smått legendariska uppträdanden.

I mitten på 90-talet började Jan som lärare i studioteknik på Fridhems folkhögskola och fick även i uppdrag att bygga upp deras studio med all teknik som behövdes, varpå han snart även anlitades flitigt inom andra tekniska områden. Han förvaltar även ett hyreshus i Höör, byggt 1898, vilket bjuder på dagliga praktiska utmaningar.

 

Kommentarer är stängda.